Vaalea Charlotte russe sitruunaisella täytteellä tuli tehtyä sunnuntaina ja tällä ajattelin osallistua myös nami-hiiren kakkukisaan.

 

VAALEA KÄÄRETORTTUPOHJA:

4 munaa

 

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhoja

* Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

* Lisää siivilän läpi kuivat aineet ja sekoita varovasti sen verran että jauhot sekoittuvat.

* Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 7-10 minuuttia.

* Täytä kääretorttu esim kerma/rahkalla ja marjasoseella.

*Kääri rullalle ja anna maustua muutama tunti ennenkuin leikkaat paloiksi Charlottea varten.

* Vuoraa elmukelmutettu vuoka käärispaloilla ja täytä se sitruunaisella hyydyketäytteellä.

* Anna hyytyä ainakin 4-5 tuntia ennenkuin kumoat Charlotten vuoastaan tarjoiluvadille.

TÄYTE:

1 prk Flora vispiä

1 prk sitruunan makuista tuorejuustoa

vaniliinisokeria

sokeria

5 liivakkoa

n 0.5-1 dl sitruunamehua(maun mukaan)

Päällä Floravispikiehkurat sekä sokerimassakukkia ja marsipaanilehtiä pronssin värisellä kimalteella höystettynä.

Carita