Tämä taivaallinen herkku täytyi jälleen tehdä pitkästä aikaa!!!
Tämän reseptin olen aikonani napannut ystävältäni minnalta ja oikein mehevä ja maukas porkkanapiirakka tämän avulla tuleekin. Taikinasta tulee pellillinen.
POHJA:
4 munaa
8 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
2 tl kanelia
225 g margariinia sulatettuna
2:bn porkkanan raaste
KUORRUTUS:
200g sulatejuustoa (esim.Koskenlaskija)
100g pehmeää margariinia
300 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, lisää vuorotellen sulan margariinin kanssa muna-sokeri vaahtoon, lisää lopuksi varovasti sekoittaen porkkanaraaste. Paista pohja kypsäksi 200 asteessa.
Laita kuorrutuksen aineet yhtä aikaa monitoimikoneeseen ja sekoita pehmeäksi tahnaksi. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele esim. mantelirouheella.
Tällä kertaa koristeeksi pääsivät mini marsipaaniporkkanat sekä hasselpähkinä rouhe =) Porkkanat punaisen ja keltaisen marsipaanin seosta, vihreät "naatit" värjäsin vaaleanvihreästä marsipaanista käytteän jälleen wiltonin vihreää pastaväriä...
-T-