Tämä piirakka bongattu jälleen Kinuskikissan blogista.

1972174.jpg

Dubbel Nougat on lasteni suurinta herkku ja sen vuokis lähdin tätä heti kokeilemaankin ja kauppansa teki ja päällinen on niin nopeasti toteutettavissa, että tulee varmasti jäämään suosioomme =)

Resepti tässä suoraan Kinuskikissan sivulta, itse tein kaksinkertaisena niin tuli sopivasti pellillinen:

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min. Anna pohjan jäähtyä.

Levitä pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.

1972175.jpg

Tuo kuorrutus on kyllä aivan suussa sulavaa, ehkäpä siitä voisi kehitellä jotain muutakin, esim. oikein suklaisen juustokakun!!! Sitä täytyykin koittaa seuraavaksi ;o)