Tarjuskan blogista bongasin tämän herkulliselta kuullostavan ohjeen ja totta kai sitä täytyi heti testata =)

1952294.jpg

 PÄTKIS KAKKU: (ohje suoraan TaikinaTaivaan sivulta)

  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3dl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 4 rlk tummaa kaakaojauhetta
  • 150g sulatettua voita tai margariinia
  • 2dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
  • 4-7 patukkaa Pätkiksiä
  • 3 munaa

 

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään leivontakulhossa.
  2. Sulata rasva mirkossa toisessa kulhossa ja lisää paloitellut Pätkikset kuuman rasvan joukkoon, sekoita huolella.
  3. Lisää rasvan sekaan jogurtti/kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet ja sekoita huolellisesti - ei tarvitse vatkata.
  4. Laita taikina rasvattuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan ja paista n. 45 min 175 asteessa.
  5. Anna jäähtyneen kakun mehustua jääkaapissa yön yli.

Eikä turhaan testattu! Maku mukavan suklainen, mutta pätkis antaa kivan mintun vivahteen, joten kakku ei kuitenkaan ole ällön makea =)

1952299.jpg

Tarjuska oli koristellut kakkunsa niin kauniisti, ettei itseäkään enää haluttanut laittaa esille pelkkää kuivakakkua, joten täyti pursotella hiukan kermaruusuja ja lehtien virkaa sai tällä kertaa toimittaa marsipaanista tehdyt muratin lehdet =)

1952301.jpg

Kerman värjäsin Wiltonin punaisella ja keltaisella pastavärillä oranssiksi ja Wiltonin vihreällä pastavärillä värjäsin myös lehdet. Niihin sipaisin myös hivenen kultatomu väriä *(niitä Kajaanin tuliaisia =))

 

-T-