Joulun makuihin ja tuoksuihin kuuluu meille olennaisena osana myös kahvikakut =o)

Teresa  leipoi tällä kertaa Taateli-kookoskakun perinteisen taatelikakun sijaan...

2101139.jpg

Ohje Kotivinkin Jouluherkut lehdestä...

1 pkt kivettömiä prässättyjä taateleita

1 1/2 dl vettä

175 margariinia

175 g muscovado tai fariini sokeria (käytin fariinisokeria)

3 munaa

4 dl jauhoja

1 dl kookoshiutaleita

1 rkl vaniljasokeria

2 tl jauhettua kanelia

1 1/2 tl leivinjauhetta

150 g maustamatonta jugurttia

Voitele n 1,5 l vuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla.

Pilko taatelit ja ja pane ne veden kera kattilaan ja keitä hiljaa 2-3 minuuttia ja jäähdytä.

 

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva jasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää minat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet aineista taikinaan ja vatkaa hyvin n. 2 minuuttia.

Lisää loput jauhot, taatelihillo ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Kaada vuokaan ja paista 150 asteessa 60-70 minuuttia. (itse pidin lähes puolitoista tuntia)

2101141.jpg

Koristelin kakun  helmen, hopean ja kullan värisillä sokerihelmillä sekä siivilöidyllä tomusokerilla =)

Somisteeksi päätyi sokerimassasta tehtyjä lumikiteitä....

Carita kokeili ensimmäsitä kertaa tällaista ihanan suklaista ja mehevää kahvikakkua...

2137477.jpg

SUKLAINEN GEISHAKAKKU:

125g margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

2 rkl suklaajauhetta

2 tl vaniliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

31/2 dl vehnäjauhoja

1 prk kermaviiliä

n. 15 palaa geishasuklaata

* Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

* Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

* Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kermaviili ja rouhittu geishasuklaa.

* Paista suorakaiteen muotoisessa kakkuvuoassa uunin alimmalla tasolla 50 min 175 asteessa.

2137480.jpg

 

Koristeltu tomusokerilla joka on ripoteltu kakkupaperin läpi. Reunoilla myös helmiäisen värisiä sokerihelmiä.

2137485.jpg

Tämä kahvikakku on hyvää!

Carita ja Teresa