Joulun makuihin ja tuoksuihin kuuluu meille olennaisena osana myös kahvikakut =o)
Teresa leipoi tällä kertaa Taateli-kookoskakun perinteisen taatelikakun sijaan...
Ohje Kotivinkin Jouluherkut lehdestä...
1 pkt kivettömiä prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
175 margariinia
175 g muscovado tai fariini sokeria (käytin fariinisokeria)
3 munaa
4 dl jauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vaniljasokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g maustamatonta jugurttia
Voitele n 1,5 l vuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla.
Pilko taatelit ja ja pane ne veden kera kattilaan ja keitä hiljaa 2-3 minuuttia ja jäähdytä.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva jasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää minat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet aineista taikinaan ja vatkaa hyvin n. 2 minuuttia.
Lisää loput jauhot, taatelihillo ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan ja paista 150 asteessa 60-70 minuuttia. (itse pidin lähes puolitoista tuntia)
Koristelin kakun helmen, hopean ja kullan värisillä sokerihelmillä sekä siivilöidyllä tomusokerilla =)
Somisteeksi päätyi sokerimassasta tehtyjä lumikiteitä....
Carita kokeili ensimmäsitä kertaa tällaista ihanan suklaista ja mehevää kahvikakkua...
SUKLAINEN GEISHAKAKKU:
125g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 rkl suklaajauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
31/2 dl vehnäjauhoja
1 prk kermaviiliä
n. 15 palaa geishasuklaata
* Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
* Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
* Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kermaviili ja rouhittu geishasuklaa.
* Paista suorakaiteen muotoisessa kakkuvuoassa uunin alimmalla tasolla 50 min 175 asteessa.
Koristeltu tomusokerilla joka on ripoteltu kakkupaperin läpi. Reunoilla myös helmiäisen värisiä sokerihelmiä.
Tämä kahvikakku on hyvää!
Carita ja Teresa