Päivitykset laahaa tällä erää myöhässä, mutta....

Pääsiäisenä nautimme tätä herkkua ja ohje on Ullan Unelmakakut kirjasta:

1239784303_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POHJA:

5 munankeltuaista

5 munanvalkuaista

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

 

TÄYTE:

4 dl vispikermaa

200 g maitorahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/2 dl vaniljakreemi jauhetta

4 liivatetta

4-5 persikanpuolikasta

 

KUORRUTUS:

120 g persikka sosetta

1 dl vettä

1/3 dl hyytelösokeria

1. Vatkaa keltuaiset ja 1/2 dl sokeria vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa valkuaiset ja 1/2 dl sokeria. Yhdistä vaahdot varovasti ja sihtaa keskenään sekoitetut jauhota varovasti vaahtoon. Kaada taikina uunipellille ja pasita 200 asteessa n. 8-10 min.

2. Vuoraa suorakaiteen mallinen vuoka (n. 25 cm x 11 cm) kelmulla. Leikkaa paistunut pohja siten, että saat vuorattua sillä vuoan ja jätä yksi pala kanneksi.

3. Vaahdota täytteen kerma ja lisää rahka, sokerit ja vaniljakreemijauhe hyvin joukkoon sekoittaen.

4. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5-10 min ja kiehauta pieni määrä vetta, puserra liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Lisää täytteeseen.

5. Kaada puolet täytteestä vuokaan, lisää persikan puolikkaat vierekkäin ja kaada loppu täyte. Nosta kansiosa päälle ja anna hyytyä muutama tuni tai seuraavaan päivään.

6. Kumoa kakku tarjoilualustalle.

7. Kiehauta persikkasose ja vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu ja anna jäähtyä hieman.

8. Sivele sudilla kakun pinta kiiltellä ja krostele mielesi mukaan.

Itse koristelin tällä kertaa kakun "narsisseilla" Silmänisku

1239784159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikki koristeet marsipaanista ja tällä kertaa kukissa ei syötävät heteet...

-Teresa-