Ystäväni Saijan vadelmapuskat antoivat tänä vuonna yllin kyllin satoa ja minäkin pääsin ilokseni puskia tyhjentämään Hymy

Tuoreista vadelmista oli pakko saada tehdä jotain ja elokuisen sunnuntaiaamun iloksi leivoin pikaisen kääretortun.

Löysin ihanan kevyitä herkkuja sisältävän Painonvartijoiden leivontakirjan ja tämän pohjan ohje on sieltä.

KEVYT KÄÄRETORTTU:

4 munaa

1 1/2 dl makeutusjauhetta(itse käytin Canderel makeutusjauhetta)

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

* Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.

* Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa keskitasolla 7-10 min.

* Kumoa torttu sokerilla ripotellun leivinpapaerin päälle jäähtymään.

TÄYTE:

1 prk Flora vipsiä vaahdotettuna

1 prl PIRKKA kevyt appelsiinituorejuustoa

Sitruunan mehu

4 liivatetta

Maun mukaan makeutusjauhetta

* Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia.

* Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto sekä makeutusjauhe joukkoon.

* Liota liivakot pieneen määrään kuumaa sitruunanmehua ja lisää loput sitruunamehut.

* Sekoita ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon reilusti sekoittaen.

* Levitä jäähtyneen tortun päälle ja ripottele tuoreet vadelmat täytteen pinnalle rullaa.

Carita