...pitkästä aikaa .

Tämän ohjeen olen aikoinani löytänyt Pirkka-lehdestä ja tämä on ehkä maailman ihanin kirpeän makea leivonnainen!

Ohje suoraan Pirkan sivulta.

OMENA-PUOLUKKAMARENKITORTTU

 

 

Ainekset:

 

 

150 g leivontamargariinia tai voita
1 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
4-5 (n. 700 g) hapanta omenaa (kotimaista tai esim. Jonagold)
1 1/2 dl puolukoita
1/2 dl fariinisokeria
 
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
 
Pinnalle:
1 dl puolukoita

 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Sekoita sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Kuori jalohko omenat. Täytä piirakan pohja omenoilla ja ripottele päälle puolukat sekä fariinisokeri. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia.

3. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon vähitellen sokeri koko ajan vaahdottaen. Levitä marenki vuokaan ja ripottele pinnalle puolukat.

4. Paista edelleen keskitasolla 12-15 minuuttia.

Itse tein tällä kertaa tortun irtopohja vuokaan ja näin siitä tulikin aika näyttävän näköinen

Fariinisokeri tekee tortun täytteestä ihanan karamellimaisen ja puolukoista kiitokset vanhemmilleni, tällä kertaa ei tarvinnut käyttää kaupan pakasteallasta, kun oma pakastin on kahden marjastajan ansiosta nyt täytetty puolukoilla .

Herkkua, NAM

-Teresa-