Täytyi tätä herkkua tehdä kun ohje hyppäsi silmiin Fazerin suklainen keittiö sivuilta


 

 

Ainekset

  • 50 g voita tai margariinia
  • 100g g Fazer Tumma tai Premium 70% leivontasuklaata
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 kpl isoa kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
  • 125 g Fazer Tumma tai Premium 70% leivontasuklaa
  • 1 1/2 dl kuohukermaa

Tee näin

Voitele kulmikas noin 22 x 22 cm:n vuoka. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita jauhot leivinjauheen ja suolan kanssa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa, maito, jauhosekoitus ja vaniljasokeri munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä ja kumoa sitten vuoasta.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä 5 minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ja levitä kakun pinnalle. Laita kakku kylmään vähintään 30 minuutiksi, enintään tunniksi. Ota kakku 15 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Leikkaa ruuduiksi ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki!Nämä suklaalla kuorrutetut suklaaleivokset säilyvät maukkaina monta päivää. Koristele makusi mukaan marjoilla tai suklaakoristeilla.

Tähän vuodenaikaan sopivatkin sitten jo lumihiutale koristeet , joten näitä oli jo pakko sokerimassasta tehdä!

Nämä olivat kyllä todella herkullisia ja meheviä!

-Teresa-