Maku.fi:n sivuilta löysin tämän herkullisen piirakkaohjeen ..... Linkki ohjeeseen tässä.

Ohje suoraan Maku.fi sivulta....

40 palaa

200 g voita
2 dl sokeria
1 kpl munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)

Kiisseli
500 g raparperia
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Muruseos
50 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Koristeraidat
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä

Yksi annos sisältää

Energiaa 123 kcal
Hiilihydraattia 14.5 g
Rasvaa 6.7 g
Proteiinia 1.1 g
Kuitua 0.4 g
Suolaa 0.1 g

Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmista ensin sakea raparperikiisseli. Sekoita kattilassa paloitellut raparperit, vesi ja sokeri. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita suurus ja lisää se seokseen reippaasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri muruseosta varten. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi.

Levitä kiisseli puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutetta ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pintaan.

Paloittele piirakka, kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.

 

 

Tämä oli kyllä todella herkullista eli suosittelen kokeilemaan!!

-Teresa-