Kauan jo mieleni oli tehnyt uunissa tehtyä juustokakkua ja tämä herkullinen ohje tuli kuin tilauksesta eteen, kun Caritakin  perheineen oli tulossa vierailulle!

 

Tuplasin aineet 26 cm vuokaa varten

6 rkl voita'

200 g grahamkeksejä murskattuna

öljyä voiteluun

400 g tuorejuustoa

2 isoa munaa'

140 g hienoasokeria

1,5 tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria)

4.5 dl smetanaa

 

Mustikkakastike

55 g hienoasokeria

4 rkl vettä

250 g tuoreita mustikoita (käytin pakaste mustikkaa n. 2 dl ja pakaste vadelmaa n. 1.5 dl)

1 tl maissitärkkelystä

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita keksimurut joukkoon.

Levitä seos öljyllä voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan.

Pane tuorejuusto, munat ja 100 g sokeria ja 0.5 tl vaniljauutetta monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos keksipohjan päälle ja paista 190 asteessa n 20m min, kunnes täyte on jähmettynyt.

Ota pois uunista ja anna jäähtyä 20 minuuttia.

Jätä uuni päälle.

Sekoita smetana, jäljelle jäänyt sokeri ja vaniljauute kuljhossa.

Lusikoi seos juustokakun päälle ja laita kakku takasin uuniin n. 10 minuutiksi.

jäähdytä ja pane jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.

Kastike:

Pane sokeri ja 2 rkl vettä kattilaan miedolle lämmölle ja sekoita, kunnes sokeri sulaa.

nosta lämpöä ja lisää mustikat.

Pane kansi päälle ja keitä keitä muutama minuutti.

Otra kattila pois levyltä ja sekoita maissi tärkkelykseen 2 rkl vettä, kaada mustikoille ja hämmennä, kunnes seos on sileää.

Pane kattila uudestaan miedolle lämmölle ja keitä kunnes mehu paksunee ja kirkastuu.

Ota juustokakku vuoasta 1 tunti ennen tarjoilua. Lusikoi kastike päälle ja anna olla kylmässä tarjoiluun asti.'

 

Tämä on aivan sairaan hyvää

-Teresa-