torstai, 16. syyskuu 2010
Ihme kyllä sain inspiksen leipoa "ihan muuten vaan" jotain hyvää perheel erään lauantain ratoks....
Jotain uutta teki mieli koittaa ja kun tää ohje tuli nokan eteen ni sitä oli pakko tehdä
Ohjeen löysin Nooran ihanasta All You Need Is Sugar-blogista
TUOREJUUSTOBROWNIES
Taikina:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g voita
250 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ rkl pikakahvijauhetta + 1 rkl vettä
Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
Sekoita ensin tuorejuustosta, tomusokerista ja valkuaisesta tasainen tahna. Laita jääkaappiin odottamaan taikinanteon ajaksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuuma vesi ja pikakahvijauhe. Sekoita muna-sokerivaahtoon varovaisesti kuivat aineet. Lisää voi-suklaaseos ja pikakahvijauhe. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun neliskanttiseen uunivuokaan (tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan). Levitä tuorejuustotäyte taikinan päälle ja loppu suklaataikina päällimmäiseksi. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa palasiksi.
Ohjeen ainemääristä ois voinu kuvitel et tää on ihan sairaan makeeta, mut tämäpä oli toidella hyvää!!! No eipä tää kauaa ehtiny meidän 8 henkisen perheen pöydäs olemaa enne ku katos parempii suihi
-Teresa-