Kermaruusun sivulta bongasin joskus tän ohjeen ja nyt tuli sopiva tilaisuus sitä koittaa kun yks vilja allerginen ystäväni oli tulos kahvil ja ajattelin kokeil jotain erilaista gluteenitonta leivonnaista....

 

MARENKIKÄÄRIS

4 valkuaista

1/2 tl sitruunamehua

2 dl sokeria

1 dl mantelilastuja (ite heitin sekaan pähkinärouhetta)

2 rkl tärkkelystä (peruna -tai maissijauhoja, laitoin perunajauhoja)

*Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää pikku hiljaa sokeri ja sitruunamehu valkuaisvaahtoon.

*Lisää lopuksi mantelilastut ja tärkkelys.

*Levitä marenki leivinpaperille ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

*Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja irrota päällipaperi ja anna pohjan  jäähtyä.

* Levitä jäähtyneet pohjan päälle marjat ja kermavaahto ja kääri rullalle ja anna tekeytyä tovi jääkaapissa.

Näin talvel tuoreet marjat oli hiukan hakuses, joten laitoin väliin ihan pakastemansikkaa survottuna ja kermavaahtoa. Hyvää oli näinkin

 

Koristeena kermaruusuja, sokerimassa lehtiä ja perhosia ja taas karkas

mopo käsistä kuten näkyy ...

 

-Teresa-