Tän herkullisen ohjeen löysin ihanasta Leivotaan lehden uusimmasta numerosta.
POHJA: (itse pidän enemmän muropohjan mausta)
3-4 dl vehnäjauhoja
1/2dl maitoa
1dl ruokaöljyä
ripaus suolaa
SITRUUNAKREEMI (täyte oli todella hyvä)
150 g voita
1/2 dl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
2 munankeltuaista
MARENKI
2 munanvalkuaista
4 rkl sokeria
* Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään. Käytä vain 3 dl, mikäli piiras tarjoillaan vuoastaan.
* Kaulitaikina ja painele 25 cmvuoan pohjalleja reunoille. Esipaista n.20 minuuttia ja anna jäähtyä,ennen
kuin täytät sen kylmällä sitruunakreemillä.
* Sekoitakreemin aineet kattilassa. Anna kreeminkiehua ja saostua vähitellen, miedolla lämmöllä. Aseta uunin lämpötila 275 asteeseen.
* Levitä kylmä kreemi jäähtyneen pohjan päälle.
* Vatkaa marenki kovalksi vaahdoksi. Levitä marenki pohjan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.
-Teresa-