Tämä suolainen purtava on hyvä vaikkapa pikkujouluihin =)
1 pkt voitaikinaa
Täyte:
1 pieni punasipuli
1 1/2 dl paprikatäytteisiä oliiveja
200 g maukasta kinkkua
1 dl hienonnettua persiljaa
4 dl mozzarella-emmentalraastetta
Pinnalle:
seesamin siemeniä
Kauli sula voitaikina levy kahdeksi 20 x 35 cm levyksi.
Hienonna sipuli ja viipaloi oliviit. Leikkaa kinkku pieneksi kuutioksi ja hienonna persilja ja sekoita täytteet keskenään.
Jaa täyte kahdelle levylle harjaksi ja nipistele taikina reunat kiinni.
Nosta pitkot leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Leikkaa kerävällä veitsellä viiltoja pitkoihin.
Voitele pitkot munalla ja ripottele päälle seesamin siemeniä.
Paista 225 asteessa n. 20 min.
Maistuu kylmänä sekä lämpimänä =)
Teresa