1749414.jpg

Tässä todella herkullinen päärynä-tosca piirakka!

Tein piirakan kun hyvä ystäväni lapsineen tuli käymään jokin aika takaisin. Muhkea ja näyttävä piirakka, ja sopii lastenkin makuhermoille!

TAIKINA:

3 kananmunaa

2dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia

PÄÄLLE

1 tlk (n. 410 g) säilykepäärynää valutettuna

TOSCA KUORRUTUS

1/2 tankoa mantelimassaa

50 g mantelilastuja

3/4 dl juoksevaa margariinia

1/2 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 rkl maitoa

Voitele ja jauhota n. 25 cm kokoinen irtopohja vuoka.

Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää margariini  ja laita taikina vuokaan.

Laita päärynät leikkauspinta alaspäin vuokaan ja pasta kakkua 175 asteisen uunin alatasolla n. 20 min.

Raasta mantelimassa ja mittaa muut kuorrutuksen aineet kattilaan. Kuumenna seos, mutta ÄLÄ anna sen kiehua. Jaa mantelimassa raaste kakun päälle, laita sitten kuuma kuorrute ja jatka paistamista n. 20 min. tai kunnes päällinen on saanut kauniin värin.

Anna kakun hieman jäähtyä ennen kuin irrotat vuoan.

 

-T-