Tätä samaista herkkua on näkynyt monena eri variaationa blogeissa tämän kesän aikana ja Teresakin tätä on blogissamme esitellyt. Minäkin tein Britaa mansikkasesongin aikana
Tämä ohje hieman erillainen joten laitanpa omanikin tänne.
Ohje Pirkkalehdestä
POHJA:
150g meijerivoita
1 1/2dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 1/2dl maitoa
MARENKI:
4 valkuaista
2dl hienoa sokeria
TÄYTE:
1 prk kermaa vaahdotettua
1 prk rahkaa
mansikkasosetta
sokeria maun mukaan
* vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
* Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
*Lisää kuivat aineet ja maitovuorotellen taikinaan.
* Levitä ohuelti pellillevoidellun leivinpaperin päälle.
* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen. Marenki on valmista kun se on jäykkää ja kiltävää.
* Levitä marenki taikinan päälle.
* Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia kunnes pinta on vaaleanruskea.
* Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi.
* Täytä haluamallasi täytteellä.
Carita