Suolaista kokeilua jälleen. Monessakin blogissa tämä on eteen tullut ja nyt vihdoin sain kokeiltua sitä myös itse....

1237985638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

125 g margariinia tai voita

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 kananmunaa

1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

 

Kalatäyte:

200 g valkosipulista tai yrttistä tuorejuustoa (käytin kylmäsavulohituorejuustoa)

150-200 g kylmäsavulohta viipaleina

2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

ripaus valko- tai mustapippuria

1 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna

 

Kinkkutäyte:

300 g maukasta kinkkua kuutioina

1 paprika silputtuna

1 sipuli pilkottuna ja freesattuna

200 g esim. ruohosipuli tuorejuustoa

2 rkl kurkkusalaattia

halutessasi voit lisätä täytteeseen vaikka kinkkupasteijaa makua antamaan tai esim. Aura juustoa murusina.

 

1. Sulata rasva kattilassa, sekoita siihen vehnäjauhot.

2. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä ainakin 5 min.

3. Vatkaa seokseen yksitellen kananmunat.

4. Lisää leivinjauhe ja yrttisilppu.

5. Levitä seos leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.

6. Anna jäähtyä 2-3 minuuttia ja kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Valmista täyte:

1. Sekoita tuorejuuston joukkoon suikaloitu lohi, lisää tilli ja mausta pippurilla.

2. Lisää vaahdotettu kerma seokseen. Levitä seos tuulihattulevylle ja kääri tiukasti rullalle. Kääri rulla leivinpaperiin ja se vielä folioon. Laita jääkaappiin tekeytymään. Leikkaa tarjoilupäivänä paloiksi.

Suolaa ei tarvitse yleensä lisätä, koska kala on jo valmiiksi suolaista. Täyteen voi tehdä myös kinkusta tai lähes mistä vaan mikä miellyttää omia makuhermoja Hymy. Täyte saa olla voimakkaan makuista, koska rulla itsessään ei maistu kovinkaan paljon....

-Teresa-