Ukko-kultani "juhli" myös synttäreitään 16 pv, mutta yhdessä pääsimme kahvittelemaan vasta seuraava viikonloppuna mieheni työkiireiden takia....

Täytekakkua en tällä erää viitsinyt alkaa tekemään, vaan kokeilinkin Maku sivuston herkullisen kuuloista Valkosuklaa-aprikoosi charlottaa, ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Ohje suoraan Maku.fi sivulta:

Valkosuklaa-aprikoosi charlotta


Suklaakääretorttu
4 kpl munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1
2 dl hedelmähilloa (aprikoosi)

Täyte 2
6 kpl liivatelehteä
480 g aprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
4 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl limettimehua

Kuorrutus
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä päälle aprikoosihillo ja kääri torttu pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Vuoraa noin 2 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho kelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen yli. Leikkaa kääretorttu ohuiksi, noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille ylös asti.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja hienonna ne veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon aprikoosit, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

Kuori hyvin pestystä limetistä suikaleita koristelua varten. Purista sitten limetin mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kääretorttuviipaleiden päälle kulhoon. Tasoita pinta. Asettele täytteen päälle loput kääretorttuviipaleet. Nosta kelmun reunat kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Valmista kuorrutus. Sulata valkosuklaa hyvin varovasti mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus kakun pintaan ja kuvioi veitsellä.

Koristelu oli tällä erää yksinkertaisesta päästä, vihreitä kermaruusuja sekä oikeita ruurunlehtiä (pestyinä tietenkin )

Tämä oli suht´nopea sekä oikein herkullinen! Täytteeseen itse laitoin osaksi säilykemandariinia ja se sopi täytteeseen mainiosti, mutta tämä olisi kyllä herkullista ilman sitä lisäystä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan

 

-Teresa-