Leivoinpa elämäni ensimmäisen luumurahkakakun. Siitä huolimatta että pidän erityisesti luumun mausta en ole koskaan edes maistanut luumuista rahka/juustokakkua...Kaikkea kummallista sitä sattuu ja tapahtuu ;o)

Varastossa on kyllä odottamassa uusi hieman haastavampikin luumujuustokakun ohje mutta kokeilin nyt tällaista ihan perusjuttua ja hyvää oli =o)

2107976.jpg

Pritsaukset tummaa suklaata ja hopea helmiä...Pritsaukset ei ihan mennyt niin kuin ajattelin mutta kelpaa...

2107960.jpg

Reunoille laitoin valkoisesta sokerimassasta muotilla tehdyt lumihiutaleet...

2107972.jpg

Lähikuvaa koristeista. Joulutähdet punaista sokerimassaa ja lehdet marsipaania...

2107964.jpg

LUUMUINEN RAHKAKAKKU

n. 200g pipareita

75g sul. margariinia

TÄYTE:

1 prk Flora vispiä

1 prk maitorahkaa

2 prk Semper luumusosetta

5 liivakkoa

1 tl vaniliinisokeria

0.75dl sokeria

*Murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi massaksi sulan margariinin kanssa.

*Painele keksimassa leivinpaperilla vuoratun irtopohjakakkuvuoan pohjalle.

*Laita liivakkot kylmään veteen.

*Vatkaa kerma. Lisää sokerit, rahka ja luumusose.

*Liota hyvin puristetut liivakot pieneen määrään kiehuvaa nestettä.

*Kaada jäähtynyt liivateseos täytteeseen hyvin vatkaten.

*Kaada seos vuokaan piparipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.

 

       Carita