Pirkan helmikuun lehtisestä löysin tällaisen herkullisen oloisen ohjeen ja kun oli mieluisia vieraitakin tulossa niin päätinpä kokeilla.
MANGO-SUKLAAKÄÄRETORTTU:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
* Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
* Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. kuusi minuuttia.
* Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä kokonaan ennen täytteen levittämistä.
TÄYTE:
Muokkasin ohjetta hieman oman makuni mukaiseksi.
1 tlk (425g) mangoviipaleita sokeriliemessä
1dl vaahdotettua kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 rkl sitruunan mehua
4 liivakkoa+ 1/2dl sokerilientä liivakkojen sulattamiseen.
* Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja pieneksi kuutioitu mango sekä sokerit.
* Lisää lopuksi liivateneste ohuena nauhana.
* Laita täytettä reilusti torttulevyn päälle ja kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.
* Anna hyytyä ainakin 4 tuntia ennen tarjoamista.
Oli muuten todella hyvää!
Carita