Pirkan helmikuun lehtisestä löysin tällaisen herkullisen oloisen ohjeen ja kun oli mieluisia vieraitakin tulossa niin päätinpä kokeilla.

MANGO-SUKLAAKÄÄRETORTTU:

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

* Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

* Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. kuusi minuuttia.

* Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä kokonaan ennen täytteen levittämistä.

TÄYTE:

Muokkasin ohjetta hieman oman makuni mukaiseksi.

1 tlk (425g) mangoviipaleita sokeriliemessä

1dl vaahdotettua kermaa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

1 rkl sitruunan mehua

4 liivakkoa+ 1/2dl sokerilientä liivakkojen sulattamiseen.

* Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja pieneksi kuutioitu mango sekä sokerit.

* Lisää lopuksi liivateneste ohuena nauhana.

* Laita täytettä reilusti torttulevyn päälle ja kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

* Anna hyytyä ainakin 4 tuntia ennen tarjoamista.

Oli muuten todella hyvää!

Carita