Hyvä ystäväni Niina tuli jälleen lastensa kanssa vieraisille ja tällä kertaa tein tätä

kakkua tarjottavaksi...

Ohje Pirkan parhaasta leivontakirjasta:

Pohja:

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

Täyte:

n. 12 dl raparperia viipaleina

400 g marjasekoitusta

1 dl vettä

2 dl sokeria

3/3 dl perunajauhoja

Pinnalle:

tomusokeria

*Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperi n. 1 cm kokoisiksi viipaleiksi.

*Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperit, vesi ja sokeri ja ripottele joukkoon perunajauhot.

* Sekoita huolellisesti puuhaaraukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.

*Vaahdota rasva ja sokeri.

*Lisää vaahtoon munat voimakkaasti vatkaten.

* Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää siivilän läpi taikinaan.

* Taputtele osa taikinasta käsin irtopohja vuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös.

*Lisää täyte.

* Kaaviloi loppu taikina kanneksi ja nosta leivinpaerin avulla vuoan päälle.

*Paisat 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 45-50 min.

*Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.

Koristele tomusokerilla ja tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa =)

Tällä kertaa me nautimme tsätä kakusta jäätelön kera =)

-Teresa-