Hyvä ystäväni Niina tuli jälleen lastensa kanssa vieraisille ja tällä kertaa tein tätä
kakkua tarjottavaksi...
Ohje Pirkan parhaasta leivontakirjasta:
Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Täyte:
n. 12 dl raparperia viipaleina
400 g marjasekoitusta
1 dl vettä
2 dl sokeria
3/3 dl perunajauhoja
Pinnalle:
tomusokeria
*Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperi n. 1 cm kokoisiksi viipaleiksi.
*Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperit, vesi ja sokeri ja ripottele joukkoon perunajauhot.
* Sekoita huolellisesti puuhaaraukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
*Vaahdota rasva ja sokeri.
*Lisää vaahtoon munat voimakkaasti vatkaten.
* Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää siivilän läpi taikinaan.
* Taputtele osa taikinasta käsin irtopohja vuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös.
*Lisää täyte.
* Kaaviloi loppu taikina kanneksi ja nosta leivinpaerin avulla vuoan päälle.
*Paisat 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 45-50 min.
*Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
Koristele tomusokerilla ja tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa =)
Tällä kertaa me nautimme tsätä kakusta jäätelön kera =)
-Teresa-