Tämän Cafe mansikkapaikan(Turku) herkullisen oloisen ohjeen bongasin anopin ET-lehdestä

Pohja:

200g digestivekeksiä

100g sulaa voita

Täyte:

7 liivakkoa

150g valkosuklaata

5 dl kuohukermaa

2 prk/400g) rahkaa

2 tl vaniliinisokeria

1 dl vaaleaa leivontasiirappia

Hyytelö:

5 liivakkoa

2 dl marjamehua

1/2 l mustikoita

* Laita liivakot kylmään runsaaseen veteen likoamaan.

* Murenna keksit ja sekoita sulan voin kanssa.

* Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

* Vatkaa kerma, lisää sula jäähtynyt valkosuklaa, vaniliinisokeri sekä rahka kermavaahdon joukkoon.

* Kuumenna siirapia kattilassa ja ja sulata siihen mahdollisimman kuiviksi puristetut liivakot.

* Lisää siirappi & liivatesesos ohuena nauhana täytteeseen hyvin vatkaten.

* Anna hyydykekakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

* Sulata liotetut liivakot kuumennetussa marjamehussa ja kaada kakun pinnalle asteletujen mustikoiden päälle.

Anna hyytyä vielä muutama tunti ennen tarjoilua.

Tuo leivontasiirapin käyttö täytteessä oli minulle uusi juttu. Ei sen maku pahasti läpi lyönyt mutta tuskin alan sitä kuitenkaan hyydykekakkujen maustamisessa sen enempää käyttämään...Tulipahan kuitenkin kokeiltua.

Carita