Tammikuun ME lehdessä oli herkullisen oloinen Tiikerikakkuohje ja olihan tätäkin pakko testata
TIIKERIKAKKU:
300 g voita
3 dl sokeria
5 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1rkl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata(itse laitoin maitosuklaata) rouhittuna
Lisäsin ohjeeseen vielä n 1 dl kermaa
ja 1/2 dl sitruunan mehua
* Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri+vaniliinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
* Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
* Lisää jauhot joihin olet lisännyt leivinjauheen.
* Lisää kerma ja sitruunan mehu.
* Ota osa taikina erikseen ja lisää siihen rouhittu suklaa ja kaakaojauhe.
* Kaada taikinat vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan( joko 2l kahvikakkuvuoka tai 2x suor.kaide leipävuokaa).
* Paista uunin alatasolla n 50 min 175 asteessa.
Tämä Tiikerikakku on kyllä ihanan mehevää ja maukkaan makuista. Tästä tulee varmasti yksi suosikkiresepteistäni
Carita