Tätä voikkari kakkua meillä myös nautittiin isäinpäivänä =)

Eka kokeilu oli kyseessä ja kaikkea täytyy aina kokeilla, eikös =)?

2046573.jpg

Ohjeen tähän otin Pirkan sivulta...:

TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU

(24 annosta, à 170 g)

Ainekset:

 


 

36 palaa (noin 3 pkt) Pirkka-täysjyväpaahtoleipää
Broileritäyte:
1 rs (450 g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (320 g) Pirkka salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) Pirkka-juustodippiä
Guacamoletäyte:
1/2 tlk (à 300 g) Pirkka-guacamoledippiä
1 punainen paprika
Kostutus:
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sitruunanmehua
Kuorrutus:
1/2 tlk (à 300 g) Pirkka-guacamoledippiä
150 g ranskankermaa
Koristeeksi:
1 keltainen parika
noin 200 g kirsikkatomaatteja
noin 10 cm pala kurkkua
10 mustaa oliivia
1/2 pieni sipuli
jääsalaattia tai persiljaa
Pirkka-juustomaissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleetöljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati voi- tai leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkainja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

4. Ladovielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla. Poista voipaperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.

Itse kostutin kakun broiler liemellä, muuten tein kakun ohjeen  mukaan. Koristelussa käytin mainittuja aineita, mutta mustat oliivit korvasin tummilla viinirypäleillä...

2046566.jpg

Teresa