Itse olen kovasti suolaisen kastamisen ystävä ja sen vuoksi täytyykin aika ajoin kokeilla uusia ohjeita myös suolaisten leivonnaisten suhteen =)
Tästä ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.
Pohja:
2 dl vetta
1 tl suolaa
n. 5 dl hiivaleipä jauhoja (itse käytin tällä kertaa tavallisia vehnäjauhoja)
1 pss kuivahiivaa
1/2 dl öljyä
Täyte:
300 g hunaja marinoituja broilersuikaleita (itse laitoin 699 g eikä ollut mielestäni yhtään liikaa)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
450 g wok-vihanneksia
2 tl rosmariinia
2 tl kurkumaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl inkivääriä
ripaus mustapippuria
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 kananmunaa
n. 2dl ruokakermaa
n. 150 g juustoraastetta
*Sekoita kuivahiiva jauhoihin
* lämmitä vesi n. 42 asteiseksi ja lisää jauhot, suola ja vaivaa taikina tasaiseksi.
* Kaada joukkoon öljy ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja tarvittaessa.
*Kauli taikina leivinpaperin päällä sopivan kokoiseksi, aseta pannulle ja anna nouysta liinan alla täytteen tekemisen ajan.
*Kuumenna tilkka öljyä ja ruskista suikaleet kevyesti.
* Lisää sipulit, valkosipulikynnet, mausteet ja vihannekset.
*Kuumenna välillä käännellen muutaman minuutin ajan ja lisää sitten hunaja.
*Kaada hieman jäähtynyt täyte piirakkapohjan päälle.
* Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruoka kerma.
Kaada seos tasaisesti täytteen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
*Paista 200 asteessa 25-30 minuutin ajan.
Itse pidin tästä piirakasta todella paljon! Hunaja antoi makeutta, vihannekset olivat ihanan rapsakoita ja mausteet antoivat hivenen tulisuutta tähän piirakkaan.
-Teresa-