Tämä ohje pomppasi silmiini toukokuun Ruokamaailma lehtisestä ja täytyihän tätäkin kokeilla, kun oli hyvä ystäväkin tulossa käymään  (tosiaan jo toukokuun tuotantoa kuten orvokeista voi päätellä )

 

 Ohje suoraan Ruokamaailman nettisivulta:

 

 

Cappuccinojuustokakku

10 annosta

 
Jauha keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Voitele irtopohjavuoan (24 cm) reunat.. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1 dl). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto muutamassa erässä varovaisesti nostellen tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolle noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu. Nosta kakku jäähtymään. Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää, mutta jäähtyessään kakku laskeutuu. Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoka. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
 
Kakku oli yllättävän raikas eikä ollenkaan niin makea, kuin mitä pelkän ohjeen perusteella olisin kuvitellut
 
 
 
-Teresa-