Tälläistäkin täytyi koittaa, kun ohje sattui eteeni Kotiliden joulu- kirjasta.

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

PUOLUKKAMOUSSE:'

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

3 rkl puolukka tai karpalolikööriä

200 g puolukoita soseutettuna

6 liivatetta + tilkka vettä

KOOKOSMOUSSE:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kookosmaitoa- tai kermaa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

6 liivatetta + tilkka vettä

* Valmista kääretorttupohja, vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siiivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä pellille.

Paista 225 asteessa 8 min. Kumoa levy okeroidun leivinpaperin päälle.

*Valmista kookosmousse. Laita liivattetteet kylmään veteen likoamaan. Notkista tuorejuusto, lisää kookosmaito ja sokerit. Purista liivatteista liika vesi, liota kuumaan veteen ja lisää seokseen.

*Valmista puolukkamousse. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. yhdistä vaahdot, puolukkasose ja liivateseos. Mausta liköörillä.

* Leikkaa kääretorttupohjasta 2 irtopohjavuoan kokoista (halk. 22-24 cm) levyä. alimmaisen levyn voit koota myös paloista.

*Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja laita ensimmäinen pohja sen päälle ja levitä puolukkamousse. Paina sen päälle toinen kakkulevy ja levitä sen päälle kookosmousse.

* Peitä kelmulla ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.

*Koristele haluamallasi tavalla.

  

Koristeena marsipaanista tehtyjä mistelinoksia ja marjoja  ja reunassa hieman kookoshiutaleita tuomassa talvista fiilistä .

 

 

Tämä oli kyllä ihanan makuinen!

-Teresa-