Tälläistäkin täytyi koittaa, kun ohje sattui eteeni Kotiliden joulu- kirjasta.
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
PUOLUKKAMOUSSE:'
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
3 rkl puolukka tai karpalolikööriä
200 g puolukoita soseutettuna
6 liivatetta + tilkka vettä
KOOKOSMOUSSE:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kookosmaitoa- tai kermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatetta + tilkka vettä
* Valmista kääretorttupohja, vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siiivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä pellille.
Paista 225 asteessa 8 min. Kumoa levy okeroidun leivinpaperin päälle.
*Valmista kookosmousse. Laita liivattetteet kylmään veteen likoamaan. Notkista tuorejuusto, lisää kookosmaito ja sokerit. Purista liivatteista liika vesi, liota kuumaan veteen ja lisää seokseen.
*Valmista puolukkamousse. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. yhdistä vaahdot, puolukkasose ja liivateseos. Mausta liköörillä.
* Leikkaa kääretorttupohjasta 2 irtopohjavuoan kokoista (halk. 22-24 cm) levyä. alimmaisen levyn voit koota myös paloista.
*Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja laita ensimmäinen pohja sen päälle ja levitä puolukkamousse. Paina sen päälle toinen kakkulevy ja levitä sen päälle kookosmousse.
* Peitä kelmulla ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.
*Koristele haluamallasi tavalla.
Koristeena marsipaanista tehtyjä mistelinoksia ja marjoja ja reunassa hieman kookoshiutaleita tuomassa talvista fiilistä .
Tämä oli kyllä ihanan makuinen!
-Teresa-