Kokeilin ensimmästiä kertaa tätä ohjetta ja pakko sanoa että sitruunan ystävänä tämä on kyllä erinomaisen hyvää.
Maku on hyvin sitruunainen ja kirpeä. Kirpeän sitruunan ja makean marenin liitto on kyllä jumalaisen hyvä .
Tämä pai on enemmänkin aikuiseen makuun juuri kirpeytensä takia...
SITRUUNA-MARENKIPAI:
3dl vehnäjauhoja
100g margariinia
1 keltuainen
2rkl vettä
TÄYTE:
1 iso sitruuna
1 1/2 dl vettä
3rkl maissijauhoja
2 keltuaista
MARENKI:
3 valkuaista
1dl sokeria
* Sekoita vehnäjauhot ja margariini. Lisää keltuaiset ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Jätä taikina 15 minuutiksi kylmään vetäytymään ja painele sen jälkeen vuoan pohjalle ja reunoille.
* Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia 225 asteessa.
* Sekoita kattilassa kaikki täytteen ainekset koko ajan puuhaarukalla hämmentäen kunnes seos sakanee.
* Marenkia varten vatkaa valkuaiset vähitellen sokeria lisäten kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää.
* Levitä sitruunakiisseli pohjalle ja sen päälle marenki kahden lusikan avulla tai pursota pursotuspussista.
* Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista paita uunin alatasolla 10-15 minuuttia kunnes marenki saa kauniin värin pintaansa.
* Tarjoa jäähtyneenä.
Carita