Vaalea Charlotte russe sitruunaisella täytteellä tuli tehtyä sunnuntaina ja tällä ajattelin osallistua myös nami-hiiren kakkukisaan.
VAALEA KÄÄRETORTTUPOHJA:
4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhoja
* Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
* Lisää siivilän läpi kuivat aineet ja sekoita varovasti sen verran että jauhot sekoittuvat.
* Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 7-10 minuuttia.
* Täytä kääretorttu esim kerma/rahkalla ja marjasoseella.
*Kääri rullalle ja anna maustua muutama tunti ennenkuin leikkaat paloiksi Charlottea varten.
* Vuoraa elmukelmutettu vuoka käärispaloilla ja täytä se sitruunaisella hyydyketäytteellä.
* Anna hyytyä ainakin 4-5 tuntia ennenkuin kumoat Charlotten vuoastaan tarjoiluvadille.
TÄYTE:
1 prk Flora vispiä
1 prk sitruunan makuista tuorejuustoa
vaniliinisokeria
sokeria
5 liivakkoa
n 0.5-1 dl sitruunamehua(maun mukaan)
Päällä Floravispikiehkurat sekä sokerimassakukkia ja marsipaanilehtiä pronssin värisellä kimalteella höystettynä.
Carita