2106389.jpg

Ote kirjasta: Tonttutyttö Tarleena, matkalla jouluun...

Meidän tonttujen elämä on erillaista kuin ihmisten elämä. Me emme synny koteihin emmekä sairaaloihin, vaan me tulemme Etelätuulen sylissä jostain kaukaa. Me synnymme auringon valosta, metsien vihreydestä ja järven sinisen laineen liplatuksesta. Etelätuuli laskee meidät eri paikkoihin. Minut löydettiin lumpeenlehdeltä.

Joulupukin maassa on joukko tonttuja, jotka ovat erikoistuneet etsimään tonttuvauvoja. Heistä jokaisella on mukanaan koira joka ryhtyy seisomaan kun saa tonttuvauvasta vainun. Se seisoo hiiren hiljaa toinen etutassu ylhäällä, ja kun etsijät näkevät tämän, että jossain lähellä on tonttuvauva.

Me opimme juoksemaan heti synnyttyämme, emme niin kuin ihmiset, jotka tarvitsevat kokonaisen vuoden ennen kuin nousevat pystyyn...

Joulupukin maassa on viisituhattayksi asukasta ja jokaisella on oma työnsä. Suurin osa meistä tekee lahjoja, jotkut paketoivat ja nyörittävät ne. Minun tehtäväni on koristaa paketit nauhakeruusukkeilla.

Joulun aika merkitsee meille kiirettä. Silloin on viuhinaa ja tohinaa, kun me riennämme auttamaan joulupukkia.

 Hyvissä ajoin ennen joulua joulupukki lähtee jakamaan lahjoja.Hänen rekeään vetää kuusi valkoista poroa ja tontut auttavat häntä matkalla.

Kun joulupukki palaa, hän on hyvin uupunut. Kun olemme syöneet yhdessä joulupuuron, pukki kellahtaa porontaljalle ja valtava kursaus täyttää joulupukin pajan.

 

Näillä jouluisilla lauseilla toivotamme kaikille blogiystävillemme ja vierailijoille oikein ihanaa ja rauhaisaa joulun aikaa!

Me jäämme nyt hyvin ansaitulle joululomalle ja palaamme blogimme pariin uudella innolla & energialla loppiaisen jälkeen =o)

 Lämpimin jouluterveisin Carita & Teresa

      2107888.jpg