Vieraita varten tein tämän monestaki eri ohjeesta sovelletun version...
KINUSKI-GLÖGIKAKKU
Pohja:
n. 60 g margariinia
n. 120 g piparkakkuja
Täyte:
1 prk Flora Vanilla
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 dl kinuskia
6 liivatetta
tilkka vettä
Kiille:
4 dl glögiä
4 liivatetta
*Murskaa keksit pieneksi muruksi, sulata rasva ja sekoita hyvin yhteen. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
*Laita liivatteet kylmään veteen n. 10 minuutiksi likoamaan.
*Vaahdota Flora Vanilla, sekoita joukkoon kinuski ja tuorejuusto.
*Kiehauta vesi ja lisää liivatteet ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle ja laita hyytymään vähintään 4 tunniksi jääkaappiin.
* Laita liivatteet likomaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Kiehauta tilkka glögiä ja sulata liivatteet glögiin. Sekoita nesteet keskenään ja kaada hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä taas n 4 tuntia.
*Koristele haluamallasi tavalla.
Itse koristelin tälä kertaa kakun valkosuklaalla, sokerimassa hiutaleilla, rusetilla ja palluroilla
-Teresa-