Jouluisella koristelulla

Ohje Ruokasuisikit leivonta kirjasesta:

Taikina:

225 g jauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

150 g voita

2 rkl sokeria

1-2 rkl kylmää vettä


Täyte:

175 g voita

350 g tumma ruokosokeria

4 munaa kevyesti vatkattuna

4 rkl kaakaojauhetta

150 g tumma suklaata

3 dl kevyt kermaa

1 tl suklaauutetta ( en laittanut ollenkaan =))

Koristeluun:

2 prk kuohukermaa (käytin Flora Vispiä)

suklaalastuja

1. Siivilöi jauho ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita sokeri joukkoon ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa. Laita taikina kelmuun ja n 15 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään.

2. Kauli taikina kevyesti ja vuoraa irtopohjainen vuoka 8halk. 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane painoksi päälle kuivattuja herneitä. Paista 190 asteisessa uunissa 15 minuuttia, sitten ota herneet ja paperi pois ja paista vielä noin 10 minuuttia.

3. Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa ja vatkaa kevytkerman ja suklaauutteen kanssa seoksen joukkoon.

4. Vähennä uunin lämpöä 160 asteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy.

Anna piirakan jäähtyä täysin ja siirrä sitten tarjoiluastialle. Peitä se kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Koristeena sokerimassa joulutähti runsaalla helmiäisellä varustettuna sekä marsipaanilehdet, joissa kullanväristä kristallipulveria.....

 Kakku oli kyllä todella mehevä ja SUKLAINEN

-Teresa-