Tän ohjeen läysin TAAS Ruokamaailma lehdest, ja ite tykkäsin kovasti ja sopi mainiostoi tähän pääsiäisen aikaa

Ohje suoraan Ruokamaailma sivustolta

Kääretorttu

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

 

Täyte

2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 prk säilykepersikkakuutioita (400/250 g)
1 prk sitruunarahkaa (200 g)
0,75 dl mantelirouhetta
0,75 dl rusinoita
2 rkl sitruunamehua

 

Koristeluun

vispikermaa, säilykemandariineja
 
 
  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.

 
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.
  Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä puolet koristeluun. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  Valuta persikoista liemi. Sekoita rahkan joukkoon persikat, mantelirouhe ja rusinat.
  Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kiehautettuun sitruunamehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos persikkatäytteeseen ja sekoita. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta kevyesti käännellen.
  Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli kylmässä. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.
 

-Teresa-