Tämä piirakka on hyvää, mikäli pitää kirpsakasta mausta, liian makeaksi tätä ei nimittäin kyllä voi kehua vaikka hyvää onkin
Ohje Pirkan Parhaat Leivonnaiset kirjasta
PUOLUKKA-KOOKOSTORTTU
Ainekset:
1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Ripottele vehnäjauho-leivinjauheseos sihdin läpi taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10 minuuttia.
2. Sekoita sokeri ja kookoshiutaleet sulatettuun, jäähtyneeseen rasvaan. Levitä jäiset puolukat torttupohjalle ja ripottele päälle sokeri. Jaa kookosseos pieninä nokareina puolukoiden päälle.
3. Paista torttua uunin alimmalla tasolla vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Puolukka loistaa tässä leivonnaisessa täysin omana itsenään, koska sitä ei paljoa sokerioida, mutta jäätelön kanssa tämä on kyllä herkkua!
-Teresa-