Tämän ihanalta jo kuulostavankin ohjeen löysin Kattimatikaiselta...
Tällä kertaa minun hyvä ystäväni sekä Miron kummitäti Maarit (hiukanko ollaan samiksia Caritan kanssa, jopa ystävät ovat samannimisiä ;))on tulossa vieraisille, joten sain hyvän syyn kokeilla tätä ohjetta =)
(Ohje suoraan Kattimatikaisen sivulta)
Pohja:
200 g vaniljakauratäytekeksejä
1 tl vaniljasokeria
75 g marg.
Täyte:
6 liivatelehteä (laitoin 7 ja ei ollut liikaa)
0.5 dl punaista marjamehua
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa (mulla oli vispiä)
5 dl mustikoita (käytin pakaste sellaisia)
2 tl van.sokeria
1 dl tomusokeria
tilkkanen mustikkalikööriä
Kuorrute;
200 g valkosuklaata
0.5 dl kermaa
-
Tee pohja- murskaa keksit hienoksi, lisää sokeri ja sula margariini, taputtele irtopohjavuokaan.
-
Laita liivakot kylmään runsaaseen veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta mustikat. Sekoita keskenään juustot, sokerit, mustikat ja likööri.
-
Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto sekaan. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään/ noin 5-6 h.
-
Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa kerman kera. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Ainakin maistellessani täytettä, tuntui tämä ohje kokeilemisen arvoiselta!
Liljat marsipaania, jota värjäsin pastavärillä vaaleamman ja tummemman violeteiksi. Tummemmissa lumen valkoista kristallipulveria ja vaaleammissa hopean väristä....
Yksityiskohdat maalasin ohuella siveltimellä valkoisella pastavärillä.
Lehdet valkoista marsipaania, jota väritin tomu/kristallipulvereilla...
Pritsaukset Lemon and lime Fazerin block sulkaata, jota myös värjäsin violetilla pastavärillä...
-Teresa-