Löysin Sitruunamarengin blogista ihanan kuuloisen hyydykekakun ohjeen, jota oli pakko kokeilla jussin tienoilla .
Kovasti pidinkin tästä kakusta ja lapsetkin tykkäsivät !
Ohje suoraan Sitruunamarengin blogista:
Pohja.
200 g suklaapisara keksejä
75 g voita
Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa
2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä
Murskaa keksit esim tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.
Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.) Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Liata kylmään hyytymään.
Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keivinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua suklaapursotuksilla tai tuoreilla mansikoilla.
Sen verran tein muutosta ohjeeseen, että laitoin 7 vartta eikä se ollut yhtään liikaa .
Koristeeksi tein sokerimassa omenankukkia sekä marsipaanilehtiä ja varsi tummasta suklaasta .
Pinajhan ( 9v.) on mulla kovasti mukana aina tekemässä leivonnasia sekä koristeita ja juhannuksen kakusta meillä sitten vastasikin Pinja tekemällä tätä samaa torttua omalle tyylilleen uskollisena
Pinja halusi tehdä kiilteestä pinkin, joten raparperi mehu sain tipan pinkkiä pastaväriä mukaansa...Kukat sekä koristelun ideointi myös täysin neidin omaa käsialaa...
Tämä lilja oli tytön oma suosikki ja siksi päätimmekinottaa siitä oikein lähikuvan
Tämä oli kyllä TODELLA hyvää!
-Teresa ja Pinja-