Löysin Sitruunamarengin blogista ihanan kuuloisen hyydykekakun ohjeen, jota oli pakko kokeilla jussin tienoilla  Hymy.

Kovasti pidinkin tästä kakusta ja lapsetkin tykkäsivät !

1244634245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje suoraan Sitruunamarengin blogista:

Pohja.
200 g suklaapisara keksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa
2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä

Murskaa keksit esim tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.
 Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.) Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Liata kylmään hyytymään.
Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keivinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua suklaapursotuksilla tai tuoreilla mansikoilla.

Sen verran tein muutosta ohjeeseen, että laitoin 7 vartta eikä se ollut yhtään liikaa Hymy.

1244634292_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeeksi tein sokerimassa omenankukkia sekä marsipaanilehtiä ja varsi tummasta suklaasta Pusu.

Pinajhan ( 9v.) on mulla kovasti mukana aina tekemässä leivonnasia sekä koristeita ja juhannuksen kakusta meillä sitten vastasikin Pinja tekemällä tätä samaa torttua omalle tyylilleen uskollisena Silmänisku

1246015002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pinja halusi tehdä kiilteestä pinkin, joten raparperi mehu sain tipan pinkkiä pastaväriä mukaansa...Kukat sekä koristelun ideointi myös täysin neidin omaa käsialaa...

1246015049_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä lilja oli tytön oma suosikki ja siksi päätimmekinottaa siitä oikein lähikuvan Pusu

 

Tämä oli kyllä TODELLA hyvää!

-Teresa ja Pinja-