syntyi tänään uudella toteutuksella, kun eräs tuttavani tuli pitkästä aikaa käymään. hän näki myös Senjan vasta ensimmäistä kertaa, joten ajattelin tehdä kahvipöytään jotain hieman erilaista, vaikken täytekakkua tällä kertaa alkanut tekemään. Sen aika on seuraavaksi kun Senja täyttää kokonaiset 6 kk:tta =)

Elis sisällä normaali unelma torttu:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti munavaahtoon. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.

Täyte:

omenasosetta

kermavaahtoa

Kun olin jäähdyttänyt pohjan, lisännyt täytteen ja kiertänyt tortun rullalle, tein siihen suklaakuorrutteen johon käytin n. 150 g Fazerin Block suklaata, pari rkl voita ja pari rkl vahvaa kahvia, jotka sulatin kattilassa ja sivelin tortun päälle.

Päälle pursotin Wiltonin pastavärillä vihreäksi värjätyllä kermalla ensin "köynnöksen" ja lehtiä ja osalla kermavaahdolla jonka jätin valkoiseksi, pursotin siihen kermaruusuja. Ilma oli täällä kostea ja lämmin ja se näkyy ruusuissa!!! Laitoin tortun kuvaamisen jälkeen heti kylmään, mikä jähmetti kermavaahdon ja pelasti tilanteen =)

Hyväähän tuo oli ja varsinkin lasten mieleen, itselle kyllä riitti 1 pala, oli se sen verran makea paukku suklaineen päivineen (",)

-T-