Täytyihän tätäkin joskus kokeilla kun joka blogissa tämä on vilahtanut ja niin hyväksi se on kehuttu

 

Carita toi minulle Tampereelta kondinsoitua maitoa ja heti täytyi alkaa tekemään Banoffee versiota...

Ohje Ullan Lempileivonnaiset kirjasta:

300 g suklaa-digestive keksejä

100 g voita

Täyte:

1 tlk (370g) kondensoitua maitoa

2 banaania

2-3 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

kaakaojauhetta

Keitä kondensoitua maitoa tölkissään, josta etiketti irroitettu, vesikattilassa miedolla lämmöllä n. 3 tuntia.

Murusta keksit ja sulata voi ja sekoita keskenään hyvin sekaisin.

Vuoraa n. 18 cm irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla ja tasoittele keksimuru pohjalle ja reunoille. Laita kylmään jähmettymään joksikin aikaa.

Avaa säilyketölkki ja kaada toffee keksimurun päälle ja levitä tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.

Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja laita toinen banaani vaahdon päälle.

Sihtaa kaakaojauhetta tortun päälle.

 

Itse en tällä kertaa käyttänyt koristelussa kaakaojauhetta, vaan sulatin Pandan Maitosuklaata ja sitä sitten "viirutin" tuohon päälle

 

-Teresa-