Minun piti tehdä amerikkalaista omenapaita mutta jotenkin se muuttui matkan varrella mustikkapaiksi...
Kuoren ohjeen bongasi Open cafen blogista.
Täytteenä:
n 6 dl mustikkaa
1 dl sokeria
n 1/2 dl perunajauhoja
Kuori:
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
* Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi.
* Lisää munat yksitellen vatkaten.
* Lisää kuivat aineet
* Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat taikinalla. Käytä taikinasta 2/3 osaa. Parhaiten saat pehmeän taikinan levitettyä kastamalla sormet usein vehnäjauhoihin ja taputtelemalla taikina vuokaan.
* Sekoita täyteaineet yhteen ja kaada vuokaan.
* Painele loput taikinasta kuoreksi täytteen päälle.
* Paista 200 asteessa n 35minuuttia.
Tarjoa lämpimänä vaniliinijäätelön, kermavaahdon tai vaniliinikastikkeen kanssa.
Kuoresta tulee ihanan rapea ja pai on suorastaan syntisen hyvää hieman lämpimänä...
Carita