Minun piti tehdä amerikkalaista omenapaita mutta jotenkin se muuttui matkan varrella mustikkapaiksi...

Kuoren ohjeen bongasi Open cafen blogista.

Täytteenä:

n 6 dl mustikkaa

1 dl sokeria

n 1/2 dl perunajauhoja

Kuori:

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

* Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi.

* Lisää munat yksitellen vatkaten.

* Lisää kuivat aineet

* Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat taikinalla. Käytä taikinasta 2/3 osaa. Parhaiten saat pehmeän taikinan levitettyä kastamalla sormet usein vehnäjauhoihin ja taputtelemalla taikina vuokaan.

* Sekoita täyteaineet yhteen ja kaada vuokaan.

* Painele loput taikinasta kuoreksi täytteen päälle.

* Paista 200 asteessa n 35minuuttia.

Tarjoa lämpimänä vaniliinijäätelön, kermavaahdon tai vaniliinikastikkeen kanssa.

Kuoresta tulee ihanan rapea ja pai on suorastaan syntisen hyvää hieman lämpimänä...

Carita