Tällaistakin herkkua tuli tänä syksynä kotimaisista omenista kokeiltua.

Tämä piiras on ihanan omenaista ja hyvää.

 

Omenainen toscapiiras(pellillinen):

4 munaa

2 dl sokeria

5dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl sulaa margariinia

1 dl maitoa

Korrute:

100 g sulaa margariinia

1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl maitoa

100 g mantelirouhetta

 

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

* Lisää kuivat aineet ja nesteet taikinaan.

* Levitä taikina tasaisesti vuoratulle pellille sekä lisää pieneksi lohkotut omenat ja esipaista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.

* Valmista sillä aikaa kuorrute.

* Sekota sulan margariinin joukkoon muut kuorrutteen ainekset ja valuta tasaisesti esipaistetun piiraan päälle.

* Kypsennä piirasta uunin ylimmällä tasolla vielä 10-15 minuuttia.

 

 

 

Carita