Tällaistakin herkkua tuli tänä syksynä kotimaisista omenista kokeiltua.
Tämä piiras on ihanan omenaista ja hyvää.
Omenainen toscapiiras(pellillinen):
4 munaa
2 dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulaa margariinia
1 dl maitoa
Korrute:
100 g sulaa margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100 g mantelirouhetta
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Lisää kuivat aineet ja nesteet taikinaan.
* Levitä taikina tasaisesti vuoratulle pellille sekä lisää pieneksi lohkotut omenat ja esipaista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.
* Valmista sillä aikaa kuorrute.
* Sekota sulan margariinin joukkoon muut kuorrutteen ainekset ja valuta tasaisesti esipaistetun piiraan päälle.
* Kypsennä piirasta uunin ylimmällä tasolla vielä 10-15 minuuttia.
Carita