Uusimmassa ruokapirkassa oli ohje jota ei vain voinut ohittaa kokeilematta

 

POHJA:

150g taloussuklaata

150g voita

4 munaa

2 dl sokeria

2 1/2dl vehnäjauhoja

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

KOSTUTUS:

2 dl menamehua

TÄYTE:

1:

2 pss (200) pakastevadelmia

1 dl omenamehua

1/2 dl sokeria

1 rkl perunajauhoa

2:

2 dl vispikermaa

2 tl vaniliinisokeria

2 rkl sokeria

KUORRUTUS:

200g taloususklaata

(1 dl vadelmahilloa)jätin pois

1 dl vispikermaa

* Paloittele suklaa kattilaan ja lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaarasvaseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seoksen joukkoon siivilän läpi. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat ja taikina on tasaista.

* Kaada leivitetyyn kolmen litran irtopohjavuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45 minuuttia.

* Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tunntia ennen kumoamista.

* Laita jäiset vadelmat kattilaan ja mittaa joukkoon mehu, sokeri ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila pois levyltä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniliinisokerilla.

* Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaa. Kostuta omenamehulla ja levitä päälle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Täytä toinen kerros samoin. Anna vetäytyä ja maustua hetki jääkaapissa.

* Paloittele suklaa kattilaan, lisää vadelmahillo ja kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana kakun päälle.

HUOM! Minulla ei tuo kuorrute riittänyt hyvällä tahdollakaan kakun reunoille asti joten pursotin reunat  Flora vispillä.

 

Tämä vadelmainen versio oli ihanan raikas ja enemmän minun makuuni kuin aito ja alkuperäinen Sacherkakku!

Carita