Täytyi munkin koittaa Valion kausimaku rahkaa eli Tiramisurahkaa ja purkin mukana tullutta Tiramisu-banaanitortun ohjetta....

 

 

 

Ohje napattu suoraan  Valion sivulta...
Pohja

1 pak (185 g)  keksejä, esim. Wilhelmina
2 rkl (30 g)  Valio voita sulatettuna

Täyte
4   liivatelehteä
2 dl   Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g)  Valio maustettua rahkaa tiramisu
1 (120 g)  banaani
1 rkl   sokeria
1 tl   vaniljasokeria
 
 
 
 
 
 
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperille.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan pieniksi kuutioiksi leikattu banaani sekä sokerit. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto.
Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi kakun pinnalle tai lisää paahdetut mantelilastut tai
suklaarouhe.
Koristeeksi pääty tällä kertaa valkoisia joulutähtiä lehtineen, tähdet sokerimassasta ja lehdet värjättyä marsipaania...
Torttu itsessään oli todella hyvää, mutta enemmän se kyl maistui pelkältä baanaanilta eikä tiramisulta , mutta ihan kokeilemisen arvoista. Ehkä hiukan lisää sokeria ja toinen purkki rahkaa auttaisi makua tulemaan enemmän "esille"...
-Teresa